Svannenmärkt Linne
Okategoriserade

Vi på Strand City Hotell har svanen

Vi har i vår bytt vår leverantör av tvätt till Kem-Man i Umeå. Allt deras linne och tvättmedel de använder är svanen märkt. Vi är så tacksamma att vi samarbetar med ett företag som tänker på miljön.

https://www.kemman.se/

Svenska Svanen är Nordens mest kända och officiella miljömärkning. Sedan 1989 granskar organisationen varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall. I Sverige ansvarar Miljömärkning Sverige AB för märkningen av Svanen. Verksamheten drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstsyfte. Miljömärkning Sverige AB sköter också allt arbete med EU Ecolabel som är EU:s gemensamma miljömärkning. Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion.

Vad innebär svanenmärkning?

  • En Svanenmärkt produkt får bland annat inte innehålla ämnen som klassificeras som cancerframkallande, mutagena eller reproduktionsskadliga.
  • Produkten eller dess ingredienser får inte ha testats på djur.
  • Produktens ämnen får inte anses vara potentiellt hormonstörande enligt officiella listor inom något nordiskt land eller EU.
  • På till exempel rengöringsprodukter och makeupremover ska följande informationstext stå: ”Undvik att kasta bomull eller papper i toaletten eller avloppet. Kasta det i sophinken istället