Coworking

VAD ÄR COWORKING?

Ja, vad är coworking egentligen? Vi på Strand City Hotell ser det som en möjlighet för företag att fokusera helt på sin kärnverksamhet, medan vi sköter allt som har med lokalerna, logistiken och servicen kring dem att göra.

De små, medelstora och stora företagen som sitter hos oss behöver inte fundera på inredning, städning eller ens frukost. Det ordnar vi.

Du kan hyra ett eller flera privata kontorsrum. Det går även att enbart hyra in sig i de gemensamma coworkingytorna, med möjlighet att boka mötesrum. Hyresavtalen är flexibla, med kort uppsägningstid och smidiga möjligheter att skala upp eller ner vid behov.

Coworking är en del av framtidens arbetsliv. Läs vidare för en djupdykning i vad coworking är.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR

Fördelar med coworking:

 • Du slipper samordna städning, inredning, kaffe, reception och liknande eftersom alla kringtjänster ingår.
 • Lokalen är nyckelfärdig att flytta in i direkt.
 • Du kan byta till ett större eller mindre kontorsrum snabbt, eftersom hyresavtalet är mer flexibelt än hos traditionella kontor. Du kan till och med välja ett helt våningsplan till ditt företag.
 • Du får tillgång till ett större nätverk och en professionell gemenskap.
 • Coworking spaces ordnar ofta after work, frukostar och andra trevliga event.
 • Mångsidiga lokaler med anpassning för olika arbetsuppgifter ger mer arbetsro.
 • Representativa lokaler och fler mötesrum ger ett professionellt bemötande för externa gäster.
 • Ofta ligger Coworking spaces på centrala lägen och ett prisvärt sätt att få tillgång till centrala adresser.
 • Företaget får en uppdaterad företagsidentitet, som ligger i framkant på områden som miljö, professionalism och nytänkande.

Nackdelar med coworking:

 • Du kan inte styra utformningen av arbetsplatsen på samma sätt som i ett eget kontor.
  .
 • Det finns olika hyresnivåer beroende på vilken coworkingsaktör du väljer, som regel sänker du din hyreskostnad i det fall du väljer Strand City Hotell, i och med att ytan disponeras yteffektivt utan att tumma på kvalitén, vilket blir mer kostnadseffektivt

DÄRFÖR VÄLJER FÖRETAG COWORKING

Vad är det som gör coworking till ett attraktivt alternativ? Svaren kan variera mellan olika verksamheter, inte minst beroende på deras storlek.

 • Stora företag kan vara ute efter ett nytt tankesätt och en modern profil som arbetsgivare.
 • Medelstora företag får möjlighet att bredda sina nätverk och tillgång till mer mångsidiga lokaler.
 • Egenföretagare får möjlighet att bjuda in till möten i representativa miljöer och kan ”gå hem från jobbet” på ett annat sätt än när de jobbar hemma.

Gemensamt för alla är att de får tillgång till flexibla hyreskontrakt, med korta uppsägningstider som innebär ett riskfritt alternativ jämfört med traditionella lösningar.

Ett traditionellt kontor har ofta långa hyresavtal och blir dyrt när du lägger ihop alla kostnader kopplat till lokalerna. Med coworking sänker du oftast dina löpande kostnader i och med att ytan disponeras smartare och att priserna för tjänster som städ, IT, möblemang, reception och kontorsmaterial inte kan skena iväg. Allt det ingår ofta i coworking.

VAD ÄR DET SOM INGÅR I COWORKING?

Vad som ingår varierar naturligtvis mellan olika aktörer. Men ofta ingår städning och inredning. I de flesta fall finns , skrivare och Wifi på plats. Hos oss finns alltid frukost alla veckans dagar.

En central del i medlemskapet är vår löpande professionella service. Alla kringservice av till exempel posthantering, städ, WiFi, skrivare, kaffe, reception och besöksmottagning ingår hos oss. På det här sättet vill vi ge dig möjlighet att fokusera på din kärnverksamhet.

DU KAN LÄGGA TILL ETT ELLER FLERA PRIVATA KONTORSRUM

Hos oss och vissa andra aktörer finns både allmänna ytor för alla, och privata kontorsrum samt helt egna konferensrum som företag kan hyra in sig i. Och dessutom står allt nyckelfärdigt för dig att flytta in i – för en problemfri vardag i verksamheten.

Hos oss finns både små kontorsrum att hyra. I och med våra flexibla hyresavtal är det enkelt att byta storlek på rummet eller lägga till fler allteftersom dina behov förändras.

COMMUNITY OCH NYA KONTAKTER

Känslan av ett community och sammanhang är en annan central aspekt av vad coworking är. Ur ett rent professionellt perspektiv får du möjlighet att göra affärer och starta samarbeten som du inte hade fått möjlighet till annars. Företag i ett Coworking space hjälper ofta varandra, får kunskapsutbyten och arbetar tillsammans på nya sätt. Ur perspektivet trivsel så tycker många anställda att det är kul med omväxlingen av människor, vilket ger en ökad dynamik på arbetsplatsen. Inte minst på de dagliga frukostarna och veckovisa after works som vi bjuder in till.

HUR SER ÖPPETTIDERNA UT?

Vissa Coworking spaces har begränsade öppettider, medan andra finns tillgängliga 24 h tillgänglighet. Hos oss har ni alltid tillgång till lokalerna med och kod. Receptionen och service är bemannad kontorstid.

SÅ SER KOSTNADERNA UT

Hos oss styrs kostnaden för coworking av vad du har valt för ditt företag. Du kan sedan lägga till ett eller flera privata kontor om företaget vill ha ett eget rum, med en separat hyra. Mötesrummen går antingen att inkluderar i hyran eller hyra efter behov.