Kiwi
Okategoriserade

Kiwi

Förbättrar matsmältningen

Frukten är rik på fibrer som underlättar matsmältningen på en naturlig väg. Rå kiwi innehåller dessutom enzymet aktinidin vilket hjälper kroppen att bryta ned proteiner i bl.a. kött och fisk.
Håller dig ung längre

Den gröna frukten är rik på vitamin E och andra antioxidanter. Dessa skyddar oss mot skadliga ämnen och sjukdomar samt fysiska förändringar som sker i samband med åldrandet.
Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar

Att äta 2-3 kiwis om dagen har bevisats minska risken för blodproppar med cirka 20%. De små fröna i kiwins mitt består främst av alfalinolensyra, en speciell omega-3-fettsyra som skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Frukten balanserar dessutom blodtrycket genom dess höga nivå av kalium.
Kiwis är rika på C-vitamin, genom att äta frukten får du 98 mg C-vitamin per 100 g i jämförelse med apelsinens 63 mg per 100 g. Vitaminen stärker vårt försvar och ger oss friska ben, tänder och blodkärl.
Effektivt vid viktnedgång

Kiwins låga glykemiska index och rika fiberinnehåll gör detta till en bra frukt att äta om du försöker gå ned i vikt. Vad väntar du på? Börja frossa i den gröna frukten nu!